Komposiittiterassi kesäkuntoon! Sisustussuunnittelijan vinkit kutsuvaan terassiin.

Komposiittiterassi kesäkuntoon! Sisustussuunnittelijan vinkit kutsuvaan terassiin.

Keväällä on aika suunnata katseet pihalle ja terassiin. Komposiittiterassi on helppohoitoinen ja säilyttää siistin ilmeen vuodesta toiseen. Komposiittiterassin kanssa ei tarvitse miettiä öljyämistä, mikä tekee siitä ihanan helppohoitoisen. Talven jälkeen terassi on kuitenkin hyvä harjata ja pestä kunnolla veden kanssa. Tarvittaessa voi käyttää mietoja pesuaineita. Hankalia tahroja voi kevyesti hioa pois laudan pinnalta. Terassi on ulkotiloissa ja alttiina jatkuvasti sään, auringon ja epäpuhtauksien vaikutuksille, joten on tärkeää harjata säännöllisesti siitepölyt ja epäpuhtaudet pois laudan pinnalta. Tarvittaessa tehdä kunnollinen vesipesu. Näin tuote säilyy siistinä pitkään ja terassia on mukava käyttää. Terassin pesun jälkeen on kiva miettiä terassin sisustamista, joten alla stailaajan/sisustussuunnittelijan vinkkejä terassin sisustamiseen kesäkuntoon.

Sisustusalan ammattilaisen vinkit kutsuvaan terassiin!

Komposiitti on ilmeeltään huoliteltu ja siisti materiaali. Se antaa hyvän lähtökohdan ja pohjan terassin sisustamiseen. Terassin sisustamisen lähtökohtana on hyvä jatkaa samaa tyyliä kuin muuallakin kodissa. Näin terassista tulee luonteva jatke kodin sisätiloille. Terassimateriaalina komposiitti on helppohoitoinen ja suosittelenkin miettimään helppohoitoisuutta myös kalustevalinnoissa. Esimerkiksi metallikalusteet ovat kestäviä ja huolettomia. Niitä voi yhdistää puuelementteihin. Esimerkiksi lankkupöydän seuraksi voi valita huolettomat metallituolit. Auringon ottamiseen ja rentoutumiseen kannataa valita kuitenkin ennen kaikkea mukavat kalusteet, missä on helppo nauttia ja ottaa rennosti. Patiokaupan valikoimasta löytyy myös ihastuttavat ja rennot EcoFurnin ekotuolit. Näissä tuoleissa on rento istuma-asento ja niskatyyny, joten sopii erinomaisesti auringon ottoon. Skandinaaviseen tyylikkäät tuolit, ripauksella boho-tyyliä. Tuolit on valmistettu puusta ja hamppunarusta. Oikein huollettuna ekotuolit on pitkäaikaiset kumppanit terassille. Kestävyyttä, ajattomuutta ja helppohoitoisuutta suosittelenkin miettimään terassin kalustevalinnoissa. Kalusteiden sijoittelussa on tärkeää huomioida väljyys, että terassille/parvekkeelle jää tarpeeksi tilaa kulkea.

Luo terassille oma viherkeidas. Kesäkukat ja kasvit kuuluvat kesään ja terassin sisustukseen olennaisena osana. Trendinä on yhdistellä monenlaisia kasveja. Terassilaatikoissa ja ruukuissa kasvatetaan yrttejä ja muita hyötykasveja. Kasveja kannattaa laittaa myös roikkumaan. Pienillä parvekkeilla/terasseilla voit hyödyntää tilan myös pystysuunnassa lisäämällä seinille esimerkiksi hyllyjä ja sijoittamalla niihin kasveja. Erilaiset heinäkasvit ovat trendikkäitä, joko yksinään ruukussa tai osana asetelmaa. Perinteiset värikkäät kesäkukat toimii myös aina. Huomioi kasveja valitessa terassin tyyli ja tunnelma. Kasvit voi jatkaa saamaa henkeä muun sisustuksen kanssa tai niillä voi sopivasti tuoda myös kontrastia. Esimerkiksi minimalistinen tyyli voi saada kontrastia runsaalla/rennolla otteella tehdyillä istutuksilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden 2022 terassisisustuksissa näkyy edelleen paljon luonnonmateriaaleja niin kalusteissa kuin tekstiileissä. Puu, rottinki, juutti jatkavat suosiotaan, ja niillä onkin helppo tuoda pehmeyttä ja kodikkuutta komposiittiterassille. Eteenkin mustan ja harmaan komposiittiterassin kaveriksi juutti, puu, rottinki ja luonnolliset tekstiilit tuovat pehmeyttä. Kuumina kesäpäivinä tumma komposiittiterassi myös lämpenee, joten esim. juuttimatto sijoitettuna istuinryhmän alle tuo käyttömukavuutta. Matto on miellyttävän tuntuinen ja viileä paljaan jalan alla kuumanakin päivänä. Bambu- ja meriruohokorit näyttävät tyylikkäiltä ja ovat myös käytännöllisiä tavaroiden säilyttämiseen terassilla/parvekkeella. Tyynyt ja viltit tuovat mukavuutta terassille. Lisä tunnelmaa voi tuoda ulkovalosarjoilla. Ripusta ne rennosti kaiteeseen, pergolaan tai muuhun sopivaan paikkaan tuomaan tunnelmaa.

Aurinkoista kevättä ja inspiraatota terassin sisustamiseen!  -Sisustussuunnittelija Riikka