Komposiittiterassi kesäkuntoon! Sisustussuunnittelijan vinkit kutsuvaan terassiin.

Komposiittiterassi kesäkuntoon! Sisustussuunnittelijan vinkit kutsuvaan terassiin.

Keväällä on aika suunnata katseet pihalle ja terassiin. Komposiittiterassi on helppohoitoinen ja säilyttää siistin ilmeen vuodesta toiseen. Komposiittiterassin kanssa ei tarvitse miettiä öljyämistä, mikä tekee siitä ihanan helppohoitoisen. Talven jälkeen terassi on kuitenkin hyvä harjata ja pestä kunnolla veden kanssa. Tarvittaessa voi käyttää mietoja pesuaineita. Hankalia tahroja voi kevyesti hioa pois laudan pinnalta. Terassi on ulkotiloissa ja alttiina jatkuvasti sään, auringon ja epäpuhtauksien vaikutuksille, joten on tärkeää harjata säännöllisesti siitepölyt ja epäpuhtaudet pois laudan pinnalta. Tarvittaessa tehdä kunnollinen vesipesu. Näin tuote säilyy siistinä pitkään ja terassia on mukava käyttää. Terassin pesun jälkeen on kiva miettiä terassin sisustamista, joten alla stailaajan/sisustussuunnittelijan vinkkejä terassin sisustamiseen kesäkuntoon.

Sisustusalan ammattilaisen vinkit kutsuvaan terassiin!

Komposiitti on ilmeeltään huoliteltu ja siisti materiaali. Se antaa hyvän lähtökohdan ja pohjan terassin sisustamiseen. Terassin sisustamisen lähtökohtana on hyvä jatkaa samaa tyyliä kuin muuallakin kodissa. Näin terassista tulee luonteva jatke kodin sisätiloille. Terassimateriaalina komposiitti on helppohoitoinen ja suosittelenkin miettimään helppohoitoisuutta myös kalustevalinnoissa. Esimerkiksi metallikalusteet ovat kestäviä ja huolettomia. Niitä voi yhdistää puuelementteihin. Esimerkiksi lankkupöydän seuraksi voi valita huolettomat metallituolit. Auringon ottamiseen ja rentoutumiseen kannataa valita kuitenkin ennen kaikkea mukavat kalusteet, missä on helppo nauttia ja ottaa rennosti. Patiokaupan valikoimasta löytyy myös ihastuttavat ja rennot EcoFurnin ekotuolit. Näissä tuoleissa on rento istuma-asento ja niskatyyny, joten sopii erinomaisesti auringon ottoon. Skandinaaviseen tyylikkäät tuolit, ripauksella boho-tyyliä. Tuolit on valmistettu puusta ja hamppunarusta. Oikein huollettuna ekotuolit on pitkäaikaiset kumppanit terassille. Kestävyyttä, ajattomuutta ja helppohoitoisuutta suosittelenkin miettimään terassin kalustevalinnoissa. Kalusteiden sijoittelussa on tärkeää huomioida väljyys, että terassille/parvekkeelle jää tarpeeksi tilaa kulkea.

Luo terassille oma viherkeidas. Kesäkukat ja kasvit kuuluvat kesään ja terassin sisustukseen olennaisena osana. Trendinä on yhdistellä monenlaisia kasveja. Terassilaatikoissa ja ruukuissa kasvatetaan yrttejä ja muita hyötykasveja. Kasveja kannattaa laittaa myös roikkumaan. Pienillä parvekkeilla/terasseilla voit hyödyntää tilan myös pystysuunnassa lisäämällä seinille esimerkiksi hyllyjä ja sijoittamalla niihin kasveja. Erilaiset heinäkasvit ovat trendikkäitä, joko yksinään ruukussa tai osana asetelmaa. Perinteiset värikkäät kesäkukat toimii myös aina. Huomioi kasveja valitessa terassin tyyli ja tunnelma. Kasvit voi jatkaa saamaa henkeä muun sisustuksen kanssa tai niillä voi sopivasti tuoda myös kontrastia. Esimerkiksi minimalistinen tyyli voi saada kontrastia runsaalla/rennolla otteella tehdyillä istutuksilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden 2022 terassisisustuksissa näkyy edelleen paljon luonnonmateriaaleja niin kalusteissa kuin tekstiileissä. Puu, rottinki, juutti jatkavat suosiotaan, ja niillä onkin helppo tuoda pehmeyttä ja kodikkuutta komposiittiterassille. Eteenkin mustan ja harmaan komposiittiterassin kaveriksi juutti, puu, rottinki ja luonnolliset tekstiilit tuovat pehmeyttä. Kuumina kesäpäivinä tumma komposiittiterassi myös lämpenee, joten esim. juuttimatto sijoitettuna istuinryhmän alle tuo käyttömukavuutta. Matto on miellyttävän tuntuinen ja viileä paljaan jalan alla kuumanakin päivänä. Bambu- ja meriruohokorit näyttävät tyylikkäiltä ja ovat myös käytännöllisiä tavaroiden säilyttämiseen terassilla/parvekkeella. Tyynyt ja viltit tuovat mukavuutta terassille. Lisä tunnelmaa voi tuoda ulkovalosarjoilla. Ripusta ne rennosti kaiteeseen, pergolaan tai muuhun sopivaan paikkaan tuomaan tunnelmaa.

Aurinkoista kevättä ja inspiraatota terassin sisustamiseen!  -Sisustussuunnittelija Riikka

 

Yhteistyö Unelmista toteutukseen blogin kanssa.

Yhteistyö Unelmista toteutukseen blogin kanssa.

”Kuinka rakennetaan kestävä terassi? Entä millainen runko ja perustukset ? Näistä olemme ottaneet selvää ja tähtäämme siihen, että meillä olisi vuosienkin päästä vielä tukeva ja kestävä terassi käytössämme.” Näistä ajatuksista lähtivät uuden omakotitalon terassia suunnittelemaan Unelmista toteutukseen blogin rakentajat. Heidän blogissa seurataan uuden omakotitalon rakentamista alusta alkaen aina valmiiksi kodiksi asti. Blogista löydät useamman postauksen myös terassin rakentamisesta.

Unelmista toteutukseen blogin Ensimmäinen postaus terassin rakentamisesta käsittelee materiaalin valintaa. He valitsivat terassimateriaaliksi  Patiokaupan mustan komposiittilaudan. Heitä miellytti erityisesti komposiittilaudan ilme ja materiaalin helppohoitoisuus. Lisäksi yksi merkittävä tekijä oli koirat ja koirien kynsistä tulevat naarmut terassin pintaan. Komposiittivalinnalla he toivovat saavan kestävämmän pinnan koirien kynsien aiheuttamille naarmuille.

Toinen postaus käsittelee rungon rakentamista. Tässä postauksessa päästään seuraamaan, kuinka terassin runko rakentuu kuvin ja sanoin. Terassirakentamisen tavoitteena on aina syytä olla kestävä ja notkumaton terassi. Täällä runko rakentuu painekyllästetystä lankusta ja koolausväli on 300 mm, näin saadaan jalan alla notkumaton terassi.

Kolmannesta postauksesta löydät tietoa komposiittilaudan kiinnittämisestä runkolankkuihin ja kuvia valmiista lopputuloksesta. Tässä terassissa käytettiin Patiokaupan metallikinnikettä, mitä suosittelemme komposiittilautojen kiinnittämiseen. Tällä kiinnikkeellä saadaan paras lopputulos. Metallikiinnikkeillä tehtäessä komposiittilautojen väliin jää vain 3-4 mm rako. Terassista tulee tyylikäs, kun rako lautojen välissä ei kasva liian suureksi. Metallikiinnikkeellä tehtäessä ruuvin kannat eivät jää näkyville, näin lopputulos näyttää huolitellulta ja siistiltä. Tämän kodin rakentajat saivat aikaan laadukkaan ja onnistuneen terassin. Käy ihmeessä lukemassa lisää terassiprojektista täältä.

Saamamme palaute Unelmista toteutukseen blogin terassiprojektista.

”Olemme erittäin tyytyväisiä toimittamaanne materiaaliin ja tarvikkeisiin. Tähän mennessä ei ole tullut mitään negatiivista sanottavaa materiaalin osalta. Ruuvit ja kiinnikkeet riittivät hyvin ja asennus oli helppo hyvien ohjeiden ansiosta. Lauta vaikuttaa laadukkaalta ja väri on juuri sitä, mitä toivoimmekin. Ainoa miinus tulee toimituksen viivästymisestä. Odotamme ensi kesää, että pääsemme nauttimaan kesästä omalla terassilla.”

Kiitämme tästä yhteistyöstä Unelmista toteutukseen blogia. On erittäin mukava seurata asiakkaiden projekteja tuotteesta valmiiksi terassiksi ja saada rehellistä palautetta tuotteesta/palvelusta. Erityisesti musta ja harmaa komposiitti ovat olleet muutaman kesän ajan todella suosittuja tuotteita. Suuren kysynnän vuoksi on tullut valitettavasti ajoittain pitkiä toimitusaikoja. Teemme parhaamme, että voimme vastata asiakkaiden kysyntään paremmin. Suositun tuotteesta tekee, sen erittäin hyvä hinta-laatusuhde.

Uusi vuosi ja uusi ekologinen tuote valikoimassa!

Uusi vuosi ja uusi ekologinen tuote valikoimassa!

lehtikuusi-patiokauppa-1203080220192Uusi vuosi tarkoittaa usein uuden alkua. Halutaan tehdä asioita uudella ja paremmalla tavalla. Me haluamme myös mennä yritystoiminnassa eteenpäin. Meille se tarkoittaa heti tähän alkuvuoteen konkreettisesti uutta tuotetta. Ollaan otettu valikoimaan ekologinen/”rouheampi” vaihtoehto terassin rakentamiseen. Lehtikuusi on tullut uutena tuotteena komposiittituotteiden rinnalle. Tämän muutoksen myötä voimme tarjota asiakkaille ekologisen tuotteen terassin/laiturin tms. rakentamiseen. Valikoimassa oleva komposiitti on hyvin siisti, tasalaatuinen ja samanlaisena pysyvä materiaali. Lehtikuusella taas saadaan täysin erilainen ilme terassille. Se harmaantuu, elää ja patinoituu. Yhteistä näille materiaaleille on helppohoitoisuus.

Lehtikuusi on täysin luonnontuote. Lehtikuusi ei välttämättä vaadi pintakäsittelyä. Se on täysin myrkytön tuote ja luontaisesti lahonkestävää puuta. Näin ollen se sopii erittäin hyvin terassin rakentamiseen. Lehtikuusi kestää 20-30 vuotta maasta irti asennettuna, joten se on pitkäikäinen hankinta. Lehtikuusi (Siperian lehtikuusi) tulee Venäjältä. Se, että tuote tulee lähempää tuo tuotteelle ekologisesti lisäarvoa.

Lehtikuusella saa terassille hyvin luonnollisen ilmeen. Tuote alkaa harmaantua ilman käsittelyä  uv-säteilyn vaikutuksesta. Harmaantuminen kestää luonnostaan 2-3 vuotta. Tuote on ”sekavärinen” hetkellisesti harmaantuessaan. Harmaantumista voidaan toki nopeuttaa rautasulfaatilla, jolloin harmaantuminen tapahtuu 1-2 viikossa. Lehtikuusen värinmuutos ja patinoituminen on syytä ottaa huomioon terassin suunnitteluvaiheessa. Tuote muuttuu vaalean puun värisestä elävän harmaaksi ja patinoituneeksi auringonvalon vaikutuksesta. Ajan kuluessa auringonvalo, sekä kosteuden- ja lämpötilanvaihtelut aiheuttavat pinnassa mikrohalkeilua. Lehtikuusi on luonnontuote, joten nämä ominaisuudet kuuluvat myös osana tuotteeseen. Lehtikuusi on siis hyvin elävä ja luonnollinen ilmeeltään. Suunnitteluvaiheessa on hyvä miettiä haetaanko terassiin luonnollista ja elävää materiaalia vai mahdollisesti jotain muuta?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehtikuusi on aivan mahtava tuote esimerkiksi mökin terassiin. Se on helppohoitoinen ja lisäksi luonnollisen ilmeen ansiosta sulautuu maisemaan luontevasti. Toisaalta taas erittäin hieno materiaali modernin rakennuksen terassiin tuoden kontrastia ja arvokkuutta. Luonnonmateriaalissa on aina tietty arvokkuus, lämpö ja luonnollinen ilme. Tästäkin tuotteesta saat tilattua ilmaisen mallipalan kotiin, mikä helpottaa oikean tuotteen valintaa. Mallipalan voit tilata tästä.

Komposiittilaudan laatu.

Komposiittilaudan laatu.

komposiittilauta-ruskea-120728052018

komposiittilauta-valaistus-120528052018

Terassi on pitkäaikainen ja iso hankinta. Sen suunnitteluun ja materiaali valintoihin on syytä paneutua. Usein asiakkaita mietityttää se, että miten tuote kestää aikaa ja kulutusta? Säilyykö tuotteen ilme siistinä? Miten komposiitin väri muuttuu? Ne ovatkin tärkeitä asioita ottaa huomioon materiaalia valittaessa. Siksi tähän postaukseen halusimme tuoda näitä seikkoja esiin. Yllä olevissa kuvissa on kaksi vuotta sitten Patiokaupan ruskealla komposiitilla tehty terassi. Kuvat on otettu kaksi vuotta terassin valmistumisen jälkeen. Terassin ilme näyttää pysyneen oikein siistinä ja väri on säilynyt muuttumattomana.

Terassi on kuitenkin ulkotiloissa ja näin alttiina sään, auringon ja epäpuhtauksien vaikutuksille. Mikään tuote ei säily täysin muuttumattomana pitkän ajan kuluessa näissä olosuhteissa. Komposiittilauta pitää kuitenkin erittäin hyvin värinsä ja siistin ilmeen. Komposiittilaudassa on UV suoja-aineita estämässä tätä värin vaalenemista. Värin mahdolliseen muutokseen voi vaikuttaa myös se, että komposiittilaudassa on 50% puuta. Puu harmaantuu ja vaalenee ajan myötä. Siitepöly ja laudan pinnalle kertyvät epäpuhtaudet ympäristöstä saattavat vaikuttaa väriin myös. Suositeltavaa on huoltaa komposiittiterassia pesemällä terassia tarvittaessa. Säännöllisellä pesulla terassin ilme säilyy siistinä vuodesta toiseen.

komposiittituote-laatu-patiokauppa-1512116102018

 

 

 

 

 

 

Yllä oleva kuva on otettu terassista ensimmäisen talven ja kesän jälkeen. Kuvassa on meidän harmaa komposiittilauta. Väri ja ilme on säilyneet moitteettomasti. Alhaalla kuvassa on uusi musta komposiittilauta. Kuvan kukkalaatikko on tehty samasta mustasta komposiitista kolme vuotta sitten. Tästä kuvasta on hyvä havaita, että väri säilyy tuotteessa hyvin.

komposiittilauta-laatu-patiokauppa-151516102018

Saamme ajoittain asiakkailta arvokasta palautetta tuotteista ja palvelusta. Palaute on meille tärkeää, jotta voimme kehittää toimintaamme. Komposiittilaudasta on tullut paljon hyvää palautetta. Olemme saaneet asiakkailta varmistuksen komposiittituotteiden laadusta ja toimivuudesta. Alla asiakkaiden kokemuksia meidän tuotteista ja palvelusta.

 • Jos mietit vaihtoehtoja terassin rakennusmateriaalin suhteen, niin voit lopettaa etsintäsi viimeistään nyt! Patiokaupan komposiittilaudoista löytyy varmasti jokaiseen kohteeseen sopiva väri ja tuote on lyhyesti ja ytimekkäästi – mahtava!
  Laudan voi käyttää molemmin puolin. Pinta on hiottu, eikä ole ulkonäöltään yhtään muovimainen. Mallipalat sai postissa yhdessä päivässä tarjouksen kera ja kun suunnitelmani terassin suhteen olivat valmiit, niin tilaus hoitui näppärästi. Vahvistettuani tilauksen, tavarat toimitettiin minulle kolmessa päivässä. Kuljetusliike soitti toimitusta edeltävänä päivänä kysyen toiveeni toimitusajan ja -paikan suhteen. Tuotteet oli pakattu huolellisesti ja tavaran laatu ylitti kaikki odotukseni! Sain heti projektin alussa asiakaspalvelusta puhelimitse hyvät neuvot rungon rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Jos tänne asti jaksoit lukea, niin kerronpa vielä senkin, ettei tämän edullisempaa komposiittilautaa Suomesta löytynyt! – Tiina-
 • Kiitos nopeasta asiakaspalvelusta. Laatu ylitti odotukset. Kaupat sujui hyvin. Tarjous sekä mallipalat tulivat todella nopeasti. Asiaskaspalvelu toimi hyvin. Sähköposteihin vastaus tuli ripeästi. Lava oli hyvin pakattu ja laatu oli hyvä.-Jirka
 • Kiitos erinomaisesta tuotteesta. Muutaman viikon kävin eri vaihtoehtoja katsomassa ja ihan ehdottoman parhaimman näköistä / väristä on tuo myymänne komposiittilauta, enkä ole ainoa, joka näin ajattelee ja sanoo. Erittäin helppo työstää, helppokäyttöiset kiinnikkeet (RST), plussaa, että ruuvikin oli mukana, ei tarvinnut niitäkään ihmetellä ja etsiä. Ja hinnankin puolesta ihan parasta, huomattavasti kalliimpaa ostaa muualta, eikä edes saa yhtä hyvännäköistä tuotetta.-Petra
 • Kaupat sujui hyvin. Tuotteen laatu on erittäin hyvä! -Jarmo
 • Kiitos nopeasta asiakaspalvelusta.
  Laatu ylitti odotukset. Kaupat sujui hyvin. -Jaana
 • Seuraavan terassin rakennus on ajankohtainen. Hyvä laatu ja palvelu, siksi haluan tilata teiltä uudelleen. – Johan
 • Loistavaa! Täytyy sanoa että teillä on kyllä erinomainen asiakaspalvelu, kiitos siitä! -Marjut
 • Patiokauppa on ollut luotettava, vaikkakin viivästyksiä maailmantilanteesta johtuen on ollut. (kesä 2020) Asiakaspalvelu on ystävällinen ja ymmärtäväinen. Tämänkertainen terassinrakennusprojektini oli toinen, jossa käytin Patiokaupan tuotetta ruskeaa komposiittilautaa. Edellinen projekti oli syksyllä 2017 ja ne laudat ovat pysyneet hyvässä kunnossa. Sivulta löytyvät asennusohjeet ovat kattavat ja niiden avulla selviää projektista myös ensikertalainen, kuten minä itse silloin 3 vuotta sitten. -Arto

Meidän asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä tuotteen laatuun, hintaan sekä asiakaspalveluun. Parasta palautetta tuotteesta on tietenkin se, kun asiakkaat tilaavat komposiittilautaa uudelleen johonkin uuteen projektiin. Se kertoo meille, että tuote on toiminut ja siihen ollaan tyytyväisiä. Olemme pyrkineet kirjoittamaan tuotteista mahdollisimman kattavasti tuotetietoa. Jokaisen tuotteen kohdalta löytyy paljon tietoa tuotteen ominaisuuksista sekä tuotteen hyvät puolet, mutta myös huomioitavat asiat. Huomioitavat asiat on tärkeää tuoda selvästi ilmi. Näin asiakas saa mahdollisimman tarkan ja rehellisen kuvauksen tuotteesta. Lisäksi mallipalat lähetämme aina ilmaiseksi, jotta tuotteeseen saa tutustua konkreettisesti. Pidämme tärkeänä, että asiakas saa tutustua tuotteeseen konkreettisesti ja saa mahdollisimman kattavan kuvauksen tuotteesta. Patiokaupan komposiittilaudan suosio perustuukin tuotteen hyvään hinta-laatusuhteeseen.

Toimintatapamme!

Toimintatapamme!

https://patiokauppa.fi/wp-content/uploads/2018/05/15x15.png

Näin toimimme!

Tavoitteenamme on tehdä asiat helpoksi meidän asiakkaille. Tarjota asiakkaille hyvä tuote, hyvään hintaan. Lisäksi haluamme panostaa laadukkaaseen ja toimivaan asiakaspalveluun.

 1. Patiokauppa toimii vain verkkokaupan kautta. Meillä ei ole kivijalka myymälää. Tuomme komposiittituotteet itse maahan. Toimintamme ydin on komposiittilaudan myynnissä. Myymme komposiittilautaa suoraan kuluttajalle verkkokauppamme kautta. Näin mahdollistamme erittäin kilpailukykyisen ja reilun hinnan. Lisäksi valikoimassa on lehtikuusta ja terassikalusteita.
 2. Asiakas tutustuu tuotteisiimme verkkokaupassa.
 3. Asiakas saa tilattua verkkosivuiltamme ilmaisen mallipalan/mallipalat terassimateriaaleista suoraan kotiin.  Näin on mahdollista tutustua tuotteeseen konkreettisesti ilman mitään kuluja. Samalla lomakkeella asiakas saa tarjouksen omaan kohteeseen valitsemallaan materiaalilla. Tarjoukseen laskemme myös rahdin. Näin kokonaiskustannus on heti selvillä ja materiaaliin saa tutustua rauhassa kotona. Mallipala/tarjous lomake löytyy täältä.
 4. Asiakas hyväksyy tarjouksen sähköpostitse ja tilaa tuotteet sähköpostin tai verkkokaupan kautta. Verkkokaupan kautta tilatessa tuotteet maksetaan normaalisti tilauksen yhteydessä verkkokaupassa. Sähköpostilla tilattaessa lähetämme laskun tavaroiden lähtiessä varastoltamme. Toimitusehdot löytyy nettisivujen alapalkista. Niihin kannattaa tutustua tilausta tehdessä. Vastaamme mielellään myös kaikkiin asiakkaiden kysymyksiin. Toivomme ensisijaisesti yhteydenottoja sähköpostitse, mutta olemme tavoitettavissa myös puhelimitse. Vastaamme mahdollisimman pian yhteydenottoihin. Yhteystiedot löytyvät täältä.
 5. Tilauksen tultua meille pakkaamme tuotteet. Kuljetuspalvelu toimittaa tuotteet suoraan asiakkaan osoittamaan osoitteeseen. Sähköpostilla tulleet tilaukset laskutamme tässä vaiheessa. Laskussa on seitsemän vuorokauden maksuaika. Näin toimiessa asiakkaan on mahdollista tarkistaa tilauksensa ennen laskun maksamista.
 6. Kaikilla tuotteilla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Tuotteen voi palauttaa maksutta asiakaspalautuksena. Asiakaspalautuksissa ota yhteys asiakaspalveluumme. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön ja muuttumaton.