Vinkkejä terassin suunnitteluun.

terassilauta-mallipala-patiokauppa-130729102018

Uusi vuosi on vaihtunut ja kevättä kohti mennään. Hyvää alkanutta vuotta 2018!  Nyt on hyvä aika suunnitella tulevan kesän terassiprojekteja. Terassirakentamisen tavoitteena on aina syytä olla kestävä ja jalan alla notkumaton rakenne. Suunnitteluun kannattaa käyttää hieman aikaa ja ajatusta, jolloin lopputuloksesta tulee toimiva ja pitkäikäinen. Kannatta olla hyvissä ajoin liikenteessä suunnittelun ja tavaran tilauksen suhteen.

Suunnitteluvaiheessa on hyvä tutustua eri terassimateriaaleihin, niin löytää omaan kohteeseen ja tarpeeseen sopivan tuotteen. Olisiko se huoltovapaa ja tyylikäs komposiittilauta? Komposiitti on hankintakustannuksiltaan hieman kalliimpi kuin painekyllästetty puu. Kannattaa kuitenkin muistaa jo suunnitteluvaiheessa, että komposiittia ei tarvitse pintakäsitellä jatkossa. Meidän komposiittilaudasta voit valita sileän tai uritetun pinnan näkyville. Helppohoitoisuus on komposiittiterassin ehdottomia etuja painekyllästetyllä puulla tehtyyn terassiin verrattuna. Patiokaupan hinta on kilpailukykyinen, mikä auttaa budjetissa pysymistä. Meidän sivuilta löydät paljon tuotetietoa kompossiittilaudasta ja kiinnikkeistä. Kannattaa tutustua huolella komposiitin etuihin. Voimme helpottaa suunnittelua siten, että voit tilata verkkosivuiltamme ilmaiset komposiittilaudan mallipalat.  Tämä kannattaa hyödyntää suunnittelun avuksi. Asioiden konkretisoiminen helpottaa oikean tuotteen ja värisävyn valintaa.

Mikäli valinta terassimateriaaliksi on komposiitti, suosittelemme kiinnikkeeksi ehdottomasti metallikiinnikettä. Metallikiinnikkeellä tehtynä ruuvin kannat eivät jää näkyville. Metallikiinnikkeellä tehtäessä komposiittilautojen väliin jää vain 3-4mm rako. Terassista tulee tyylikäs, kun rako lautojen välissä ei kasva liian suureksi. Metallikiinnike on kestävä ja värinsä puolesta se sopii kaikkiin komposiittilaudan väreihin. Tällä kiinikkeellä tehtynä lopputuloksesta tulee huoliteltu ja laadukas. Suosittelemme viimeistelemään komposiittiterassin päätypaloilla tai kulmalistoilla. Viimeistelytuotteet löytyvät meidän valikoimasta.

Terassilautojen ladontaa kannattaa miettiä huolella, jotta terassin ilmeestä tulee tyylikäs ja hukkaa tulisi mahdollisimman vähän. Lisäksi terassin valaistus on tärkeä asia. Onko rakennuksen seinässä mahdollisesti olevat valaisimet riittävät? Valaisimia voi upottaa myös terassiin tuomaan lisää valoa ja tunnelmaa. Sisäänkäynnin yhteydessä on hyvä olla riittävä valaistus jo turvallisuussyistä. Meidän valikoimasta löytyy myös terassiin upotettavia led- valoja. Tutustu LED- terassivalosarjaanIdeakuvien keräily jo valmiista terasseista voi auttaa hahmottamaan, mitä omalta terassiltaan haluaa. Inspiraatiota voit löytää myös Patiokaupan galleriasta tai instagramista. Tässä muutama ajatus meidän näkökulmasta terassin suunnitteluun.

-”Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty.”