Uusi vuosi ja uusi ekologinen tuote valikoimassa!

Uusi vuosi ja uusi ekologinen tuote valikoimassa!

lehtikuusi-patiokauppa-1203080220192Uusi vuosi tarkoittaa usein uuden alkua. Halutaan tehdä asioita uudella ja paremmalla tavalla. Me haluamme myös mennä yritystoiminnassa eteenpäin. Meille se tarkoittaa heti tähän alkuvuoteen konkreettisesti uutta tuotetta. Ollaan otettu valikoimaan ekologinen/”rouheampi” vaihtoehto terassin rakentamiseen. Lehtikuusi on tullut uutena tuotteena komposiittituotteiden rinnalle. Tämän muutoksen myötä voimme tarjota asiakkaille ekologisen tuotteen terassin/laiturin tms. rakentamiseen. Valikoimassa oleva komposiitti on hyvin siisti, tasalaatuinen ja samanlaisena pysyvä materiaali. Lehtikuusella taas saadaan täysin erilainen ilme terassille. Se harmaantuu, elää ja patinoituu. Yhteistä näille materiaaleille on helppohoitoisuus.

Lehtikuusi on täysin luonnontuote. Lehtikuusi ei välttämättä vaadi pintakäsittelyä. Se on täysin myrkytön tuote ja luontaisesti lahonkestävää puuta. Näin ollen se sopii erittäin hyvin terassin rakentamiseen. Lehtikuusi kestää 20-30 vuotta maasta irti asennettuna, joten se on pitkäikäinen hankinta. Lehtikuusi (Siperian lehtikuusi) tulee Venäjältä. Se, että tuote tulee lähempää tuo tuotteelle ekologisesti lisäarvoa.

Lehtikuusella saa terassille hyvin luonnollisen ilmeen. Tuote alkaa harmaantua ilman käsittelyä  uv-säteilyn vaikutuksesta. Harmaantuminen kestää luonnostaan 2-3 vuotta. Tuote on ”sekavärinen” hetkellisesti harmaantuessaan. Harmaantumista voidaan toki nopeuttaa rautasulfaatilla, jolloin harmaantuminen tapahtuu 1-2 viikossa. Lehtikuusen värinmuutos ja patinoituminen on syytä ottaa huomioon terassin suunnitteluvaiheessa. Tuote muuttuu vaalean puun värisestä elävän harmaaksi ja patinoituneeksi auringonvalon vaikutuksesta. Ajan kuluessa auringonvalo, sekä kosteuden- ja lämpötilanvaihtelut aiheuttavat pinnassa mikrohalkeilua. Lehtikuusi on luonnontuote, joten nämä ominaisuudet kuuluvat myös osana tuotteeseen. Lehtikuusi on siis hyvin elävä ja luonnollinen ilmeeltään. Suunnitteluvaiheessa on hyvä miettiä haetaanko terassiin luonnollista ja elävää materiaalia vai mahdollisesti jotain muuta?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehtikuusi on aivan mahtava tuote esimerkiksi mökin terassiin. Se on helppohoitoinen ja lisäksi luonnollisen ilmeen ansiosta sulautuu maisemaan luontevasti. Toisaalta taas erittäin hieno materiaali modernin rakennuksen terassiin tuoden kontrastia ja arvokkuutta. Luonnonmateriaalissa on aina tietty arvokkuus, lämpö ja luonnollinen ilme. Tästäkin tuotteesta saat tilattua ilmaisen mallipalan kotiin, mikä helpottaa oikean tuotteen valintaa. Mallipalan voit tilata tästä.